Ideeën

Selwerd-West

Veelgestelde vragen

Huidige fase

De uitkomst

Fases

Informatie

-

In 2022 gaat we de Duindoornstraat, Elzenlaan, Maluslaan, Esdoornlaan en Bottelroosstraat openbreken om leidingen te leggen voor het warmtenet. De aanleg geeft overlast maar is ook een kans op deze straten opnieuw in te richten. Samen met bewoners maken we plannen voor de herinrichting. We gaan ook de pleintjes aanpakken. 

In deze fase kunnen bewoners van Selwerd-West hun ideeën voor de wijk delen op de website. Heeft u een idee hoe uw leefomgeving, mooier, leuker, veiliger, duurzamer of socialer kan worden? Deel dan vanaf 10 maart uw ideeën op deze website.

Om dit te kunnen doen moet u eerst een account aan te maken. Dit doet u binnen twee minuten via de knop 'account aanmaken' onder dit tekstveld.

De plannen die via deze website binnenkomen en die voldoende draagvlak hebben worden gebruikt in de herinrichting van Selwerd-West.

Tijdens de digitale bewonersbijeenkomst van 10 maart (linkje) wordt meer verteld over de herinrichting van Selwerd-West. Er zijn drie sporen met elk een eigen deadline, die allemaal via de website van Stem van Groningen lopen:

  1. Opnieuw inrichten straten (in juli zijn de ontwerpen definitief, het aanspreekpunt is de projectgroep Selwerd-West).
  2. Speel- en chillplekken (hier is geen harde planning voor, het aanspreekpunt is de projectleider speel-en chillplekken).
  3. Andere onderwerpen (ook hier is geen harde planning voor, het aanspreekpunt is onderwerpsafhankelijk en wordt door de projectgroep Selwerd-West bij de juiste persoon ondergebracht).

Ideeën delen

-

In deze fase kan iedere bewoner van Selwerd ideeën delen op de website.

Om een idee te delen, kunt u op de button 'nieuw idee delen' onder dit tekstveld klikken. Vul alle informatie in die u wilt vertellen over uw idee en geef de locatie aan op de kaart.

U kunt een mail ontvangen met de vraag om uw idee iets meer uit te werken of toe te lichten. Als een idee niet haalbaar is dan leggen we uit waarom.

Ook wordt in deze fase gekeken of ideeën veel op elkaar lijken. In dit geval moedigen we de indieners aan krachten te bundelen! Bovendien kunt u op ideeën reageren, bijvoorbeeld als u iets toe te voegen heeft of mee wilt helpen met het idee. 

In april organiseren we een tweede bewonersbijeenkomst waarbij we aangeven hoe we met de ideeën verder gaan.

Steun de ideeën

-

In deze fase kunt uw steun uitbrengen voor ideeën van uw mede-bewoners waar u het meest enthousiast over bent! Dit doet u door te klikken op de rode knop genaamd ‘steunen’ aan de rechterzijde van ieder idee.

Via de rode knop 'Steun de ideeën' onder dit tekstveld, gaat u naar een overzichtspagina van alle ideeën van de inwoners van Selwerd-West. Dit is mogelijk vanaf 26 mei 2021. Daarnaast kunt u vanaf 26 mei uw stem doorgeven via WhatsApp, via nummer 06-431 944 59. 

Vindt u dat een idee van een bewoner meer steun moet krijgen? Deel het idee dan via sociale media met de buttons naast het idee of start uw eigen campagne in de buurt! 

Ook kunt u offline uw steun uitbrengen. U ontvangt een steunformulier in de brievenbus, die u inleveren kan bij de BSV en de koffiekar. 

We hebben een tussenstand van de offline steun! Deze offline steun is uitgebracht tot en met 10 juni en wordt in de volgende fase opgeteld bij de online steun. Voor het overzicht kunt u klikken op de volgende link: Offline steunoverzicht 10 juni

De uitkomst

-

Op 29 september heeft de eerste fysieke bewonersbijeenkomst sinds lange tijd in de wijk plaats gevonden. Tijdens deze bijeenkomst is er onder andere een update gegeven over het chill- en speelplekken plan, het ontwerp van de straten en de ideeën van bewoners (via Stem van Groningen). Het ontwerp van de straten (Duindoorstraat, Maluslaan, Esdoornlaan, Bottelroosstraat, stuk van de Elzenlaan) wordt op basis van opmerkingen en vragen van bewoners definitief gemaakt. De ontwerpen staan begin november op de website van Sunny Selwerd. Daarr kun je ook teruglezen wat er is verteld tijdens de bewonersbijeenkomst.

Ideeën die de meeste steunbetuigingen van bewoners hebben ontvangen, worden in de loop van de tijd uitgevoerd. Op dit moment wordt de wettelijke en financiële haalbaarheid onderzocht. De ideeën kun je op Stem van Groningen bekijken, via de knop hieronder “naar de uitslagen”. Hier is ook te zien welke ideeën de meeste steun hebben gekregen en wat de huidige stand van zaken per idee is. Steunen kan niet meer, maar het is altijd mogelijk om met de betrokkenen van de wijkvernieuwing over de ideeën in gesprek te gaan. Daarnaast is het ook nog steeds mogelijk om je aan te melden voor de Werkplaats 2.0 (https://www.sunnyselwerd.nl/werkplaats2.0/). Hier kun je meedenken en -praten over de invulling van het chill- en speelplekken plan. Op de website van de Werkplaats 2.0 is ook terug te lezen hoe de ideeën zijn meegenomen in het plan.

We vinden het erg mooi om te merken da er veel bewoners zijn in Selwerd-West die met plezier wonen in Selwerd en die daarnaast actief mee willen denken om hun wijk te verbeteren!

 

Heb je een vraag over de wijkvernieuwing? Neem dan contact met ons op via:

(e) david@sunnyselwerd.nl

(t) 0643194459

Herinrichting Selwerd-West

Alle ideeën op de kaart