Ideeën

Selwerd-West

Veelgestelde vragen

Huidige fase

Uitkomst

Fases

Informatie

-

In 2022 gaat we de Duindoornstraat, Elzenlaan, Maluslaan, Esdoornlaan en Bottelroosstraat openbreken om leidingen te leggen voor het warmtenet. De aanleg geeft overlast maar is ook een kans op deze straten opnieuw in te richten. Samen met bewoners maken we plannen voor de herinrichting. We gaan ook de pleintjes aanpakken. 

In deze fase kunnen bewoners van Selwerd-West hun ideeën voor de wijk delen op de website. Heeft u een idee hoe uw leefomgeving, mooier, leuker, veiliger, duurzamer of socialer kan worden? Deel dan vanaf 10 maart uw ideeën op deze website.

Om dit te kunnen doen moet u eerst een account aan te maken. Dit doet u binnen twee minuten via de knop 'account aanmaken' onder dit tekstveld.

De plannen die via deze website binnenkomen en die voldoende draagvlak hebben worden gebruikt in de herinrichting van Selwerd-West.

Tijdens de digitale bewonersbijeenkomst van 10 maart (linkje) wordt meer verteld over de herinrichting van Selwerd-West. Er zijn drie sporen met elk een eigen deadline, die allemaal via de website van Stem van Groningen lopen:

  1. Opnieuw inrichten straten (in juli zijn de ontwerpen definitief, het aanspreekpunt is de projectgroep Selwerd-West).
  2. Speel- en chillplekken (hier is geen harde planning voor, het aanspreekpunt is de projectleider speel-en chillplekken).
  3. Andere onderwerpen (ook hier is geen harde planning voor, het aanspreekpunt is onderwerpsafhankelijk en wordt door de projectgroep Selwerd-West bij de juiste persoon ondergebracht).
Account aanmaken
Satellietfoto Selwerd

Ideeën delen

-

In deze fase kan iedere bewoner van Selwerd ideeën delen op de website.

Om een idee te delen, kunt u op de button 'nieuw idee delen' onder dit tekstveld klikken. Vul alle informatie in die u wilt vertellen over uw idee en geef de locatie aan op de kaart.

U kunt een mail ontvangen met de vraag om uw idee iets meer uit te werken of toe te lichten. Als een idee niet haalbaar is dan leggen we uit waarom.

Ook wordt in deze fase gekeken of ideeën veel op elkaar lijken. In dit geval moedigen we de indieners aan krachten te bundelen! Bovendien kunt u op ideeën reageren, bijvoorbeeld als u iets toe te voegen heeft of mee wilt helpen met het idee. 

In april organiseren we een tweede bewonersbijeenkomst waarbij we aangeven hoe we met de ideeën verder gaan.

Nieuw idee delen
Satellietfoto Selwerd

Steun de ideeën

-

In deze fase kunt uw steun uitbrengen voor ideeën van uw mede-bewoners waar u het meest enthousiast over bent! Dit doet u door te klikken op de rode knop genaamd ‘steunen’ aan de rechterzijde van ieder idee.

Via de rode knop 'Steun de ideeën' onder dit tekstveld, gaat u naar een overzichtspagina van alle ideeën van de inwoners van Selwerd-West. Dit is mogelijk vanaf 26 mei 2021. Daarnaast kunt u vanaf 26 mei uw stem doorgeven via WhatsApp, via nummer 06-431 944 59. 

Vindt u dat een idee van een bewoner meer steun moet krijgen? Deel het idee dan via sociale media met de buttons naast het idee of start uw eigen campagne in de buurt! 

Ook kunt u offline uw steun uitbrengen. U ontvangt een steunformulier in de brievenbus, die u inleveren kan bij de BSV en de koffiekar. 

We hebben een tussenstand van de offline steun! Deze offline steun is uitgebracht tot en met 10 juni en wordt in de volgende fase opgeteld bij de online steun. Voor het overzicht kunt u klikken op de volgende link: Offline steunoverzicht 10 juni

Steun de ideeën

Uitkomst

-

De ideeën die het meest gesteund worden door inwoners én haalbaar zijn worden in de loop van de tijd uitgevoerd. Op 29 september vindt de volgende bewonersbijeenkomst plaats. Deze bijeenkomst is in de wijk, dus niet online! Via deze link kun je je aanmelden: https://sunnyselwerd.nl/selwerd-west/#bewonersavond Meer informatie over de bijeenkomst volgt binnenkort via de website en via de nieuwsbrief die we bezorgen. 

Op de bijeenkomst van 29 september vertellen we hoe het er voor staat met het project. We laten de definitieve ontwerpen van de straten zien. De Werkplaats 2.0 geeft een update over het chill- en speelplekken plan.

En we gaan het natuurlijk hebben over de ideeën die door inwoners zijn gedeeld. Deze ideeën kun je op Stem van Groningen bekijken, via de knop hieronder "naar de uitslag". Je kunt daar ook zien welke ideeën de meeste steun hebben gekregen van inwoners van Selwerd. De ideeën steunen kan niet meer, maar op de 29e kun je er wel over in gesprek gaan. 

Hopelijk zien we je dan! 

 

Naar de uitslag

Herinrichting Selwerd-West

Alle ideeën op de kaart

Over dit proces

Beslis mee over de verdeling van geld tussen verschillende ideeën en projecten.