Samenwerken in plannen

De Nieuwe Poort

Wat vind je belangrijk om mee te nemen vanuit de bestaande Oosterpoort?

Antwoorden (59)

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • M.F. Le Poole

  Eigenlijk moet het niet weg daar. Maar ik heb begrepen dat de musici, de doelgroep, tegenwoordig andere eisen stelt en dat de huidige Oosterpoort daar niet geschikt voor is. Maar als dan toch de Nieuwe Poort moet komen, neem dan mee, de grote, ruime entreehal. Met tafels en stoelen (ook gemakkelijke) Bars en restaurant

  Geen duimpje  | 
  0
  0
  Geen reacties
  • Brosma

   Ik vind dat de oosterpoort zoals hij nu is moet blijven bestaan. Opknappen zal geld kosten maar dat weegt niet op tegen onnodige afbraak en nieuwbouw. In deze tijd van klimaatverandering moet je juist de gebouwen die al bestaan, verbeteren. Ik vind het bovendien een origineel mooi gebouw. Groningen zit altijd in het verdomhoekje qua openbaar vervoer,enz. Dat verbeter je niet door een dom nieuw gebouw. We hebben het forum al. Met vriendelijke groet, Annelies

   Geen duimpje  | 
   0
   0
   Geen reacties
   • Elisabeth G

    Muziekcentrum De Oosterpoort moet blijven! ‘ Het meest duurzame gebouw is het gebouw dat er al staat’ luidt een populair gezegde.
    Graag verwijs ik naar een artikel in het Dagblad van het Noorden van 20 november 2023, geschreven door Marijke Brouwer.

    1 duimpje  | 
    1
    0
    Geen reacties
    • TWA

     De Oosterpoort is een prachtig gebouw dat het verdient om respectvol gerenoveerd en gerevitaliseerd te worden, met voor de popmuziek een aparte zaal op de Suikerzijde.
     Voor € 300.000.000,00 kan er echt wel wat anders gedaan worden dan koste wat het kost een Nieuwe Poort bouwen.

     1 duimpje  | 
     1
     0
     Geen reacties
     • Frank B

      Ten eerste wordt het 7 jaar na dato wel tijd om het besluit of er een deel van de oosterpoort behouden kan blijven, te heroverwegen. Aangezien zelfs nog niet is besloten wat met het huidige pand te doen - Dvhn op 15 februari. Als het niet voldoet, kan je het dus ook niet behouden.

      Dan een verbetervoorstel voor de huidige oosterpoort: laat de grote zaal en de entree behouden. En zorg dat alle openbare ruimtes binnen-in flink worden verbeterd. Creeer ruimte door de kleine zaal te slopen. En door de pleintjes beide zijden van de doorgang er bij te betrekken. De ingang van de parkeergarage te verplaatsen. Bouw dus om de grote zaal weer opnieuw op. Maar behoud het karkas van het gebouw.

      En investeer daarnaast in een echte pop-zaal op de Suiker, passend bij de club-scene die nu al is ontwikkeld bij Paradigm.
      Dan bewijs je jezelf echt als duurzame gemeente. En geef je kleinere podia weer meer kans.

      Geen duimpje  | 
      0
      0
      Geen reacties
       • Manon Westmeijer

        In tijden waar lokaal en duurzaamheid voorop staat is een nieuw groot pand naar mijn optiek niet passend. Als interieurarchitect zie ik een hoop potentie in het behoud van de Oosterpoort. Als groot cultuurliefhebber zie ik een hoop meerwaarde aan de intimiteit van de huidige culturele locaties in Groningen.

        1 duimpje  | 
        1
        0
        Geen reacties
         • Jan Luuk Vink

          Wat belangrijk om mee te nemen is, is de communicatie rond het belang van verhuizen. Ik lees kort samengevat: De huidige locatie kan niet meer, omdat het niet meer kan. Echter zijn de genoemde nieuwe locaties allemaal net niet, terwijl de huidige locatie juist goud is! Daarbij vind ik het geschatte kostenplaatje echt ongekend hoog. Willen we zo'n astronomisch bedrag uitgeven aan een gebouw dat ook nog eens de druk op kleinere podia enorm gaat opschroeven? Ik ben er niet van overtuigd.

          Geen duimpje  | 
          0
          0
          Geen reacties