Stem van Groningen

Ideeën

Groene Parel

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Huidige fase

Uitslag!

Fases

Volgende fase

Informatie

1 september 2020 - 9 september 2020

Doe mee met het Groene Parel proces voor Haren, Onnen, Noordlaren en Glimmen. Heeft u een idee hoe uw leefomgeving mooier, leuker, velliger, duurzamer of socialer kan worden? Deel dan vanaf 10 september uw ideeën op deze website.

Om dit te kunnen doen dient u eerst een account aan te maken. Dit doet u binnen twee minuten via de knop 'Account aanmaken' onder dit tekstveld.

De plannen die in 2020 via deze website worden gekozen, kunnen maximaal € 35.000 kosten en gaan we samen met u oppakken. Heeft u een plan dat groter is, meer jaren duurt of meer gaat kosten? Deel het dan ook op de website, want mogelijk kan dit in 2021 worden opgepakt.

Bekijk hier het prachtige gedicht dat stadsdichter Renée Luth heeft gemaakt over de Groene Parel.

Wethouder Philip Broeksma en Janneke French vertellen in deze video meer over het verloop van het project met de bloembakken in Onnen. 

 

Account aanmaken
Vorige fase Volgende fase

Deel uw idee

10 september 2020 - 27 september 2020

Bekijk hiernaast op 10 september de livestream over de Groene Parel!

In deze fase kan iedere inwoner ideeën delen op de website. 

Om een idee te delen, kunt u op de button 'Nieuw idee delen' onder dit tekstveld klikken. Vul alle informatie in die u wilt vertellen over uw idee.  

Denk hierbij aan: waarom het een goed idee is, of het eenmalig is en hoe we het samen op kunnen pakken. En bijvoorbeeld hoeveel geld ervoor nodig is en wat u nog meer nodig heeft. 

U kunt ook een plan van aanpak, foto’s en/of een begroting toevoegen.

Bovendien kunt u op ideeën reageren, bijvoorbeeld als u iets toe te voegen heeft of mee wilt werken aan de realisatie ervan.

Deel uw idee voor de Groene Parel!

Nieuw idee delen
Klinkerweg met bloembakken aan weerszijden in Haren
Vorige fase Volgende fase

Ideeën steunen

28 september 2020 - 11 oktober 2020

De steuncampagne is om te kijken hoe inwoners van het gebied over elkaars ideeën denken. De ideeën met de meeste steun worden door de gemeente gecontroleerd op juridische en financiele haalbaarheid. De ideeën die het meest gesteund zijn én aan de wettelijke en financiële haalbaardheids-eisen voldoen, gaan door naar de stemronde.

Bekijk alle ideeën voor het gebied Haren, Onnen, Noordlaren en Glimmen. U kunt uw steun uitbrengen voor ideeën waar u het meest enthousiast over bent door te klikken op de rode knop genaamd ‘steunen’ aan de rechterzijde van ieder idee. Via de rode knop 'Steun de ideeën' onder dit tekstveld, gaat u naar een overzichtspagina van alle ideeën. Dit is mogelijk vanaf 28 september 2020.

Vindt u dat een idee meer steun moet krijgen? Deel het idee dan via sociale media met de buttons naast het idee of start uw eigen campagne in de buurt!

Steun de ideeën
Groentekraam en winkelende mensen op markt Haren
Vorige fase Volgende fase

Kan het?

12 oktober 2020 - 27 november 2020

In deze fase onderzoekt de gemeente of ideeën wettelijk en financieel haalbaar zijn. Ideeën die haalbaar zijn binnen het budget 2020 worden als plannen op de website gepubliceerd. Hier kunt u in fase 5, van 28 november t/m 8 december 2020, op stemmen. U kunt het totale overzicht van de ideeën bekijken door op de knop 'Bekijk de ideeën' onder dit tekstveld te klikken. Dit kan vanaf 10 september 2020.

Ideeën waar bewoners enthousiast over zijn, maar die niet in 2020 uitgevoerd kunnen worden, gaan we samen met u bekijken in 2021.

Als u een idee heeft ingediend krijg u van ons bericht. Heeft u vragen? Mail dan naar groeneparel@groningen.nl.

Bekijk de ideeën
Nicolaaskerk in Haren
Vorige fase Volgende fase

Stemmen!

28 november 2020 - 8 december 2020

In deze fase kunt u op de geselecteerde plannen stemmen! Ga naar alle geselecteerde plannen via de knop 'Stemmen!' onder dit tekstveld.  

Geef aan hoe u € 35.000 wilt verdelen. Dit doet u door uw favoriete plannen toe te voegen aan het winkelmandje, totdat uw budget op is. 

Net als in de Steun-fase kunt u plannen onder de aandacht brengen door ze te delen op sociale media met de buttons naast het plan. U kunt een campagne starten in uw eigen buurt voor meer stemmen op uw favoriete plan.

Stemmen!
Weiland met koeien in Haren
Vorige fase

Uitslag!

9 december 2020 - 10 december 2020

De uitslag is bekend! Bekijk deze door te klikken op de button 'Bekijk de uitslag' onder dit tekstveld.

De gekozen plannen zullen in 2021 worden uitgevoerd. U kunt dit volgen op de pagina ‘Afgeronde processen’.

Bekijk de uitslag
Oud huis aan de waterkant in Haren

Groene Parel

€ 35.000

Alle ideeën op de kaart

Over dit proces

Beslis mee over de verdeling van geld tussen verschillende ideeën en projecten.